Lekdetectietechnieken

Ultrasone detectie

Met ultrasone detectie kunnen we lekkages in verborgen leidingen opsporen. Zelfs de kleinste gaatjes zorgen bij vrijkomend gas of water tot verhoogde wrijving en genereren voor mensen niet hoorbare geluiden. Deze door stromingswrijving veroorzaakte geluidstrillingen worden door onze ultrasone detector opgevangen. Zo kunnen we de locatie van de lekkage zeer nauwkeurig bepalen.

Thermografische infraroodcamera

Met een thermografische infraroodcamera kunnen we, net als de thermografische camera, lekkages aan leidingen in beeld brengen. Met de infraroodcamera kunnen we lekkages op moeilijke bereikbare plaatsen nauwkeurig detecteren.

Vochtmeter

Met een vochtmeter meten we de aanwezigheid van vocht in materialen, zoals hout, steen en gips.

Thermografische camera

Met een thermografische camera brengen we warmte- en koudestructuren in beeld zodat we precies zien waar zich verlies van warmte of koude optreedt. Lage temperaturen hebben een donkere kleur, terwijl hogere temperaturen lichtere kleuren hebben. Bij een lekkage van een afvoerleiding van douche, bad, of gootsteen is het water in de leiding warmer dan het gelekte water rond de leiding.

Endoscoop camera

Een endoscoop camera wordt gebruikt om lekkages op moeilijk bereikbare plaatsen op te sporen, zoals spouwmuren, baden en douchebakken. Zo kunnen we met de endoscoop camera onder douchebakken of in afvoerbuizen en leidingen kijken. De endoscoop kan tot wel 3 meter in de leiding gaan en is ongeveer 10 millimeter dik. Eenmaal de lekkage in beeld is, kunnen we hier een foto van maken.

Met deze toestellen kunnen we volgende lekkages opsporen